ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna a anunțat, marți, spre surprinderea partenerilor de negocieri în viitoarea coaliție, că renunță la candidatura pentru șefia Camerei Deputaților și îl propune pe Cătălin Drulă. ”Nu este despre poziții, ci este exact despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să devină una care să funcționeze și să meargă mai departe”, a spus liderul USR justificând răzgândirea de la o zi  la alta.

Jurnalistul și analistul politic Dan Andronic explică însă ce se află în spatele acestui anunț al liderului USR.
 
Dan Andronic a declarat pentru EvZ.ro că atacurile la care a fost supus în ultima vreme, precum și problemele de natură juridică pe care Barna le are, l-au făcut pe liderul USR să renunțe la șefia Camerei Deputaților. „Mișcarea lui Dan Barna reprezintă o parte a strategiei proactive pe care o are USR și care vrea să demonstreze că este dispusă să rămână în zona principiilor evitând discuțiile contradictorii asupra numelor.

Dan Barna știe că reprezintă o vulnerabilitate a alianței USR-Plus, iar dezvăluirile din ultima vreme a unor ziariști sponzorizați din greu de liberali , în special de gașca lui Sabin Orcan, i-au arătat că drumul său în politică poate fi extrem de scurt.

În această cheie ar trebui citită mișcarea făcută de Dan Barna, fiind vorba de un strigăt de disperare prin care încearcă să spună că nu vrea să devină o țintă în bătălia politică. Cu alte cuvinte, Dan Barna s-a predat în speranța că dosarul cu fondurile europene va rămâne îngropat la DNA”, a fost comentariul făcut de analistul politic Dan Andronic.
 
EVZ trece în revistă legăturile lui Cătălin Drulă și ale familiei sale cu serviciile, în acest caz cu SIE.

Conform sursei citate, tatăl lui Cătălin Drulă, Gheorghe Drulă,  a fost numărul doi în firma Felix Telekom, de altfel controlată de generalul SIE  în rezervă Teodor Ilieș. Gheorghe Drulă îl seconda pe Traian Mihu, care până în anul 2015 a fost director general, ulterior devenind administratorul firmei. Drulă l-a urmat, preluând funcția de consilier al administratorului.

Tot în anul 2015, Cătălin Drulă devenea consilier personal al premierului Dacian Cioloș, pe teme de infrastructură, deși CV-ul și pregătirea nu îl recomandau pentru acest post. Câțiva ani mai târziu, în 2019, Cătălin Drulă devenea coordonatorul campaniilor electorale la alegerile europarlamentare, dar și la alegerile prezidențiale.

În Camera Deputaților, Cătălin Drulă a fost ales președinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și membru al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură.

Jurnaliștii de la PSNews au scris că în timpul lui Ceaușescu, Teodor Ilieș a fost unul dintre ofițerii DIE implicați în operațiunile AVS (aport valutar special). Intitulat „Imperiul securității din spatele useristului Cătălin Drulă”, jurnaliștii au făcut legătura între Cătălin Drulă și afacerile tatălui său.

„Firma Felix Telekom controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ilieș a fost înființată în 1 aprilie 1992. Printre membrii fondatori s-a numărat Bancorex — 20%, Felix Computers — 20%, Teleconstrucția SA — 20%, Telrad Telecommunication & Electronic Industries din Israel — 20% și Terra SA — 20%. Ultima dintre firme este întreprinderea prin intermediul căreia Securitatea făcea tranzacțiile cu armament, spune Digi. (…) În timpul lui Ceaușescu, Ilieș a fost unul dintre ofițerii CIE implicați în operațiunile AVS (aport valutar special).

Una dintre acoperirile lui Ilieș a fost aceea de diplomat în Elveția. Acum generalul Ilieș face și consultanță pentru firmele de armament. Managerul companiei Felix Telekom se numește Traian Mihu. Până la Revoluție a fost directorul tehnic al ICE Felix — întreprindere de comerț exterior, care producea calculatoare. Acesta apare și el în niște combinații foarte interesante legate de firmele acoperite ale Securității din Elveția. (…) Cofondator al Felix Telekom este și Gheorghe Florin Caspruf (prin Terra SA). Acesta a deținut compania SC Forte Company SRL care apare în dosarul Microsoft. În aceasta firmă acționar apărea la acea vreme și administratorul de azi al firmei lui Ilieș, Traian Mihu”, dezvăluia Flux 24.

Firma Felix Telekom este abonată la contracte cu statul.„Doar luna trecută, Felix Telekom SRL, firma patronată de generalul în rezervă Teodor Ilieș, a primit fără licitație un contract de 3,7 milioane de lei pentru mentenanța rețelei naționale de educație. Fostul general SIE a venit cu o ofertă de preț de cinci ori mai mică decât valoarea estimată de autoritatea contractantă. Firma acestuia a primit în ultimii ani peste 200 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro” – transmitea recent și Antena 3.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews