ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii și magazinele din Danemarca au propus legitimații digitale sub pretextul de a preveni vânzarea de alcool minorilor, informează reclaimthenet.

În prezent, angajații trebuie să ghicească vârsta unei persoane după aspect înainte de a decide dacă să ceară sau nu un act de identitate.

Organizațiile profesionale și grupurile de interese care reprezintă întreprinderile și medicii au propus ca ID-urile digitale să devină obligatorii la cumpărarea de alcool.

Conform propunerii lor, atunci când se scanează o băutură alcoolică, angajatul ar fi notificat automat că trebuie să verifice actul de identitate. În cazul în care clientul folosește un card de debit, un sistem digital ar verifica automat cu o bază de date dacă utilizatorul are peste 18 ani.

Sistemul nu ar împiedica toate vânzările de alcool către minori, deoarece ar putea fi eludat dacă cumpărătorul folosește pur și simplu cardul unei alte persoane sau dacă folosește numerar.

„Credința și speranța noastră este că ar face o diferență foarte mare", a declarat Claus Bøgelund Nielsen, vicepreședintele sindicatului proprietarilor de magazine De Samvirkende Købmænd.

„Aceasta este o viziune și o dorință pe care o avem. Nu există nicio țară în lume care să facă acest lucru în acest moment, dar credem că este ideal să lucrăm în această direcție."