ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații obligă guvernul să dubleze alocațiile copiilor fără să mai aștepte data de 1 august, până la care executivul a amânat această măsură. PSD a anunțat încă de marți seara că va vota împotriva ordonanței de urgență care amână termenul.
 
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, legea de respingere a Ordonanței de Urgență prin care dublarea alocațiilor era amânată până la data de 1 august 2020. Este vorba despre proiectul de ordonanță de urgență care prevede prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocațiilor pentru copii. Actul normativ a fost adoptat cu 209 voturi „pentru”, 3 voturi ”împotrivă” și 98 de abțineri.

În luna februarie, ordonanța de urgență fusese respinsă și de către Senat. 
 
Legea va merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
 
Pe 14 ianuarie, șeful statului a promulgat legea prin care alocațiile pentru copii sunt dublate. Actul normativ fusese adoptat în decembrie 2019 de Parlament, dar, ulterior, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care dublarea alocațiilor pentru copii se amână până la 1 august.
 
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a cerut atunci amânarea, pe mototiv că sumele necesare pentru majorarea alocațiilor nu au fost prevăzute în buget.