ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două proteste „împotriva sistemului” au avut loc luni, 1 februarie, în Capitală: în Piața Universității, de la ora 12:00, și în Piața Victoriei, de la ora 16:00. Acestea vin ca reacție la proasta gestionare de către autorități a incendiului de la Institutul „Matei Balș” din București și la haosul din sistemul sanitar, în general. Ele au fost organizate de mai multe grupuri de inițiativă, printre care Legitimă Apărare, Starea de Libertate și Calea Neamului. Protestatarii au cerut demiterea lui Raed Arafat din toate funcțiile deținute, demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și anchetarea lui Adrian Streinu-Cercel, pe care îi consideră responsabili pentru drama de la „Matei Balș” și administrarea dezastroasă a crizei sanitare generate de coronavirus. Totodată, ei s-au exprimat împotriva presiunilor făcute pentru vaccinarea Covid și pentru redeschiderea necondiționată a școlilor.
 
Vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, iar cei care o refuză nu trebuie să fie constrânși prin limitarea drepturilor și libertăților, a explicat Luis Bratu, inițiatorul protestului.

„Am făcut acest eveniment împotriva restricțiilor impuse de Arafat, Voiculescu, guvernul care se află la conducere împotriva populației României. Consider că dacă populația se vindecă fără vaccin, se vindecă natural 90%, vaccinul, care are cam aceeași rată de vindecare, nu trebuie aplicat obligatoriu. Consider că fiecare român este liber să aleagă ce vrea să facă cu viața lui și cu sănătatea lui. Nu trebuie să fim constrânși sau obligați. Doamne-ajută, fraților! Sper să ne strângem cât mai mulți până deseară la ora 10”, a declarat în deschidere Pavel Luis Bratu, inițiatorul protestului din Piața Universității.
 
 
La rândul lui, revoluționarul timișorean Marius Mioc a vorbit despre o legătură între protestele anticomuniste din China anului 2019 și izbucnirea epidemiei la Wuhan, oraș unde locuitorii au protestat împotriva poluării. Această teorie este expusă pe larg în cartea COVID, minciuna veacului și pe blog-ul autorului.
 
Au mai luat cuvântul avocatul Gheorghe Vela (Timișoara), avocatul Mihai Rapcea (București), M. D. (Cluj), Teodor Drăghici, Petre Groza și alții.
 
Protestatarii s-au deplasat pe jos din Piața Universității spre Piața Victoriei, unde, începând cu ora 16:00, au manifestat împotriva Guvernului PNL-USR-UDMR. Dr. Mihai Târnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului”, a spus că protestele sunt împotriva unui sistem „defect” și „înstrăinat”. El s-a pronunțat împotriva presiunilor care se fac pe căi instituționale pentru vaccinarea obligatorie.

„Demnitatea națională niciodată nu ne va putea fi răpită. Strigăm: Jos, Arafat! Jos, Iohannis! Jos, Guvernul! Dar, în primul rând, strigăm: jos, sistemul! Sistemul în sine este defect! Sistemul în sine este înstrăinat. Acest sistem ne-a închis bisericile, ne-a închis școlile, se preconizează vaccinarea obligatorie. Protestăm împotriva tuturor presiunilor care se fac asupra oamenilor pentru a fi vaccinați! Aceste presiuni trebuie să înceteze, iar statul are datoria de a-i ocroti și pe cei care refuză”, a precizat Mihai Târnoveanu.


„Toți luptăm pentru libertatea de a fi român, pentru libertatea de a ne orândui treburile singuri în țară la noi, fără influențe străine și fără influențele celor care sunt atât de incompetenți încât nu pot să conducă nici măcar o scară de bloc, darămite să conducă o țară întreagă. Încercăm să frânăm rotițele acestei mașinării infernale, încercăm ca pe viitor să construim o forță care să înlăture acest sistem ticălos, să înlăture sistemul prin care se fac aceste alegeri. De fapt, în România niciodată nu au fost alegeri adevărate, pentru că românii nu au avut între cine să aleagă: în momentul în care ți se pune în față o singură entitate care are mai multe ramuri, acest lucru nu înseamnă că s-au petrecut alegeri, sunt alegeri false. Sistemul electoral trebuie schimbat din temelii”, a adăugat președintele Asociației „Calea Neamului”.
 
Acesta a spus că românilor le sunt sistematic tăiate punțile de legătură cu marii lor înaintași, exemple de demnitate națională, de la voievozi și sfinți, până la luptătorii anticomuniști din munți și la deținuții politic.

„De 30 de ani ni se șterg din manuale domnitorii, de 30 de ani ni se taie toate reperele naționale, astfel încât copiii noștri nu mai știu istoria națională, nu mai știu exemplele de luptă și de demnitate pe care această istorie națională ni le-a oferit de milenii. Aceste exemple trebuie să ne țină vii, în picioare. Vom lupta până la capăt, căci din sufletul nostru nu va dispărea nici Mihai Viteazul, nici Ștefan cel Mare, nici Horia, nici Tudor Vladimirescu, nici Avram Iancu! Acești oameni au luptat pentru demnitatea de a fi român, acești oameni sunt în inima noastră, iar inima noastră nu va înceta să bată atâta timp cât în ea sunt aceste repere de rezistență națională. Să nu-i uităm pe cei care au luptat în munți, cu arma în mână, împotriva comunismului, pe cei care au suferit în închisori, luptând prin credința și mărturisirea lor împotriva comunismului, împotriva unui sistem dictatorial! Acest sistem, pe fond, nu s-a schimbat niciodată, pentru că acest sistem atacă - așa cum a atacat, de-a lungul timpului - familia, Biserica, economia națională, sufletul nostru de români”, a pus degetul pe rană Mihai Târnoveanu.