Violențele de la protestul din 10 august din România au fost condamnate printr-o rezoluție a Parlamentului European, însă recentele evenimente din Franța nu au avut parte de același tratament. Rezoluția pe acest subiect, care ar fi urmat să fie dezbatută de europarlamentari, așa cum s-a intâmplat luna trecută in cazul României, a fost blocată în forul european, anunță europarlamentul PSD Gabriela Zoană.

„Tocmai a fost făcută o nedreptate în plenul Parlamentului European în ședința condusă astăzi de președintele Antonio Tajani (PPE). A fost supusă la vot adoptarea unei rezoluții cu privire la situația din Franța. Propunerea a fost foarte bine argumentată: violențele îngrijorătoare, prea multe arestări ale protestarilor și mai ales aplicarea egalității de tratament între situația din România și Franța. Credeți că a respectat Parlamentul European o măsură egală între statele membre? NU !!!

Din nou Uniunea Europeană ne demonstrează că aplică dublu standard și este părtinitoare cu state ca Franța, Germania, Belgia. Așa cum am spus și în plenul Parlamentului European ceea ce este torelabil și acceptat în Franța, nu este și în România", scrie Zoană pe Facebook.

Eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu arată și el spre colegii din alte țări pe acest subiect. „Coaliția parlamentarilor din țările mari - indiferent de grupul politic - a împiedicat organizarea dezbaterii privind situația din Franța! Ca așa e in ... tenis, vorba regretatului Toma Caragiu...", scrie acesta pe Facebook.