ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul francez Jean Castex a fost testat pozitiv pentru Covid-19 luni seara, a declarat biroul său pentru AFP, adăugând că se va izola timp de 10 zile, continuând să lucreze.

Castex "a efectuat imediat un test PCR" după ce a aflat că una dintre fiicele sale a fost testată pozitiv, a precizat biroul său.

Castex a fost luni dimineață la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu omologul său belgian Alexander De Croo.

El a fost însoțit în această călătorie de alți câțiva colegi de rang înalt, printre care ministrul francez de interne Gerard Darmanin și ministrul european Clement Beaune.

Jean Castex s-a vaccinat în luna martie cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. Premierul francez s-a vaccinat public la televizor, în cadrul unui efort de a restabili încrederea publicului în vaccinul companiei anglo-suedeze, afectat de controversele privind reacțiile adverse, conform Digi24.