ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump a ieșit învingător în alegerile republicane din Dakota de Nord, marcând încă o victorie răsunătoare înainte de Super Tuesday, informează Breitbart.
 
 
Pe 5 martie, primarele democrate și republicane vor avea loc simultan (de aici și termenul de Super Tuesday) în 15 regiuni ale țării și în Samoa Americană.
 
În mod tradițional, rezultatul votului poate dezvălui lideri din ambele partide care vor concura între ei pentru președinția Statelor Unite în noiembrie. 

Mai multe instituții media au anunțat luni seară victoria pentru fostul președinte în Dakota de Nord:
 

 Începând cu ora 21:45 ET, cu 93 la sută din voturi, Trump o conducea pe Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud, cu o diferență masivă de 70,5 la sută.

În special, guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum, un fost candidat la președinție, a susținut candidatura lui Trump în ianuarie.

"Am avut un prieten și un partener la Casa Albă care ne-a înțeles și care a vrut să vadă că statele noastre reușesc, în loc să fie reglementate pentru a nu mai avea activitate", a declarat el la acea vreme, adăugând: "Acum, am avut ocazia, în calitate de guvernator, să văd cum arată lumea sub conducerea lui Joe Biden, iar America are nevoie de o schimbare de 180 de grade în direcția în care ne-a dus Joe Biden."

Rezultatele vin în contextul în care Trump a obținut victorii în Iowa, New Hampshire, Nevada și în statul natal al lui Haley, Carolina de Sud.
 
Trump a câștigat, de asemenea, Convenția din statul Michigan, precum și adunarea republicană din Missouri.
 
El și-a asigurat chiar toți cei 32 de delegați disponibili în cadrul caucusurilor republicane din Idaho, care au avut loc sâmbătă.
 
Mesajul lui Trump înainte de Super Tuesday - VIDEO