ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată, un transsexual a câștigat concursul Miss Portugalia. Însoțitoarea de zbor Marina Machete, 28 de ani, este acum, oficial, cea mai frumoasă femeie din țară, relatează Publico, citat de Libertatea.
 


Cu aproape un secol de istorie, concursul de frumusețe Miss Portugalia a încununat pentru prima dată o femeie trans. În competiția organizată la Borba, la care au participat 16 finaliste, modelul Marina Machete a primit titlul joi, 5 octombrie, si va reprezenta Portugalia la concursul Miss Univers, care va avea loc pe 18 noiembrie in El Salvador.

Machete, care este din Palmela, lucrează de 5 ani ca însoțitoare de bord, a scris pe rețelele de socializare, înainte de victorie, că este mândră că este prima femeie transgender care a concurat pentru titlul de Miss Portugalia.

„De ani întregi nu am putut să particip, iar astăzi sunt mândru că fac parte din acest grup incredibil de finaliști”, a spus ea.

Marina va reprezenta acum Portugalia la concursul Miss Univers din noiembrie, în El Salvador, America Centrală, unde se va confrunta, între altele, cu un alt transsexual, olandezul Rikki Kolle, 22 de ani.
 
(Rikki Kolle)
 
rikkie kolle: Rikkie Valerie Kolle creates history, becomes 1st trans woman to be crowned Miss Netherlands - The Economic Times