ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cipru și-a „ales” să fie reprezentat la Eurovision de o piesă satanistă. „Melodia” închinată satanei și intitulată "El Diablo" e interpretată de cântăreața de origine grecească Elena Tsagrinou și a fost difuzat miercuri pentru prima dată pe CyBC în Cipru, unde, după cum se știe, majoritatea locuitorilor sunt creștini ortodocși, informează ȘtiriPeSurse.

În urma protestelor firești ale preoților, profesorilor de religie și credincioșilor, stația TV și-a inventat un „apel anonim” în care, chipurile, o persoană super-periculoasă, vreun „terorist intern” creștin, a amenințat "să ardă clădirea" radio-televiziunii publice CyBC (Cyprus Broadcasting Corporation).

Un sindicat al profesorilor de educație religioasă din licee a publicat un comunicat, vineri, cerând CyBC să renunțe la cântec. Acesta și-a exprimat "oroarea" în legătură cu subiectul cântecului selecționat pentru competiția europeană prevăzut în mai, argumentând că artista "îl laudă pe satan, dedicându-i viața și iubindu-l". Și viceversa.

Anticreștinii înfipți în televiziunea de stat - ca mai peste tot de altfel - au răspuns că acest cântec a fost greșit înțeles și că inspiră la "lupta eternă dintre bine și rău". L-am ascultat și noi pentru Dvs. Postul de stat minte cu nerușinare. Profesorii de religie au dreptate. Mesajul nu are nici o legătură cu „lupta dintre bine și rău” ci doar cu cât de bun e răul.

Cipru a ajuns pe locul doi la concursul Eurovision din 2018, cea mai bună clasare.