ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kamala Harris, vicepreședinta cvadruplu vaccinată a Statelor Unite, s-a infectat cu SARS-CoV-2. Secretara sa de presă, Kirsten Allen, a declarat marți că Harris, în vârstă de 57 de ani, a avut rezultate pozitive atât la testul rapid, cât și la testul PCR, după o săptămână petrecută în California, transmite Daily Mail.

„Aceasta nu a intrat recent în contact cu președintele sau cu Prima Doamnă, din cauza agendei sale de călătorie”, a precizat Allen.

Harris a scris marți după-amiază pe Twitter că este „recunoscătoare că este atât vaccinată, cât și 'rapelată'”. 
 
Vicepreședinta s-a vaccinat inițial cu două doze de Moderna, iar apoi a făcut două doze de supra-rapel, pe 30 octombrie 2021, respectiv pe 1 aprilie 2022.

Soțul ei, Doug Emhoff, a contractat virusul la mijlocul lunii martie. 

Harris s-a întors luni seară dintr-o călătorie de o săptămână în statul ei natal. Ultima dată când a participat la un eveniment public alături de Biden a fost la celebra cursă cu ouă de Paști de la Casa Albă, pe 18 aprilie. 

Deși inițial afirmase că nu prezintă niciun simptom, Kamala Harris a început acum să se trateze cu medicamente antivirale împotriva Covid-19, a anunțat marți seară biroul său.

„Astăzi, după ce s-a consultat cu medicii săi, vicepreședintelui i-a fost prescris - și a luat - Paxlovid”, a declarat marți, aproape de ora 20.00, secretara de presă.