ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După ce, luna trecută,  avocatul Gheorghe Piperea a făcut public un document prin care Ministerul Sănătății recunoaștea că în România nu a fost declarată niciodată epidemie de SARS-CoV2, la patru luni după ce autoritățile au băgat țara în stare de urgență/ stare de alertă, vine și actul oficial privind instituirea pandemiei în România. 
 
Dovada prezentată la acel moment de Piperea se afla chiar într-o OUG, emisă în 11 februarie 2020, de guvernul Orban, cu scopul „pregătirii” pentru așa zisul război contra covid-19. 

După patru luni de la primul anunț ”Stați acasă” guvernanții ne anunță oficial că suntem în pandemie.
 
Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul Ludovic Orban, dă dovadă de umor, scrie Q Magazine.
 
Sursa citată menționează că marți, CNSU a adoptat o Hotărâre privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației.Printre motivele enumerate pentru adoptarea acestei hotărâri se regăsește „declararea pandemiei de COVID-19 la nivel mondial de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 11.03.2020”.
 
Astfel, după patru luni de la declararea pandemiei, comitetul condus de Ludovic Orban „certifică” pandemia de COVID declarată de OMS în martie, dar nu declară și epidemia de COVID la nivel național.


Reamintim că în documentul făcut public de avocatul Gheorghe Piperea menționa că epidemia de COVID nu a fost declarată întrucât nu erau întrunit numărul de îmbolnăviri/decese care să justifice această acțiune. Cu alte cuvinte, din punct de vedere epidemiologic, în România nu exista un pericol real. Piperea reamintea în textul postat atunci că la momentul declarării pandemiei de către OMS, România încă se pregătea de anticipate.