ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat suspendarea testelor clinice ale vaccinului anti-COVID-19, după constatarea unor reacții adverse la unul din participanții la teste. Studiul clinic pe 60.000 de pacienți a fost stopat în conformitate cu „regula de pauză”, iar sistemul online de înscriere a pacienților a fost de asemenea, stopat. „Trebuie să respectăm confidențialitatea acestui participant", a spus J&J într-o declarație, conform Foxbusiness.
 
„De asemenea,vrem să aflăm mai multe despre boala acestui participant și este important să avem toate faptele înainte de a împărtăși informații suplimentare”.

Marele gigant farmaceutic a mai precizat și că „bolile, accidentele și alte rezultate medicale negative - sunt o parte așteptată a unui studiu clinic”.

În luna septembrie, Johnson & Johnson anunța reunirea a 60.000 de persoane de pe trei continente, pentru a participa la faza finală a studiului.

 Compania Johnson & Johnson a lansat studiul clinic final al unui potențiat vaccin pentru COVID-19, într-o singură doză, fapt ce ar putea simplifica distribuirea milioanelor de doze necesare la nivel mondial, comparativ cu alte vaccinuri ce necesită administrarea în două doze, scrie Reuters.

Rezultatele ultimei faze a studului sunt așteptate să apară până la sfârșitul anului sau la începutul anului viitor, a precizat Dr. Paul Stoffels, directorul științific al J & J, într-o conferință de presă comună cu oficiali ai Institutului Național de Sănătate și ai administrației Trump.
Și compania AstraZeneca s-a confruntat cu o situație similar, fiind nevoită să oprească testele, după apariția unei „boli inexplicabile” la unul dintre participanții la studiu.

Însă efectele adverse care au dus la suspendarea temporară a studiului clinic al vaccinului împotriva noului coronavirus, dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, ar putea să nu aibă legătură cu vaccinul în sine, precizează reprezentanții Universității Oxford într-un document destinat participanților la studiu, potrivit Reuters.

Pe 6 septembrie, studiul clinic efectuat de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, în colaborare cu Universitatea Oxford, pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, a fost oprit temporar după apariția unor reacții adverse la unul dintre participanții din Marea Britanie. Potrivit medicilor, ar fi vorba despre o "reacție adversă serioasă", considerată a fi o afecțiune inflamatorie spinală rară, numită mielită transversă. Totuși, specialiștii spun că apariția reacțiilor de acest fel este o parte normală din procesul de testare a unui nou vaccin.