ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii opoziției din Albania s-au încăierat cu poliția sâmbătă, 12 noiembrie, în fața biroului premierului Edi Rama din capitala Tirana, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva corupției și a sărăciei în creștere, a transmis Al Jazeera.

După ce au manifestat pașnic timp de aproximativ trei ore, protestatarii au rupt cordonul de poliție din jurul clădirii guvernamentale și au aruncat cu vopsea roșie și neagră.

Albania a înregistrat în acest an o creștere de opt procente a prețurilor, în special la alimentele de bază și la combustibil, în urma invaziei rusești din Ucraina.

Proteste similare au loc la Atena: Sătui de creșterea zilnică a prețurilor la energie, grecii au ieșit în stradă. Protestatarii au aruncat cu cocktail-uri molotov și pietre în forțele de ordine

VIDEO: