ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Letoniei încearcă să legifereze vaccinarea obligatorie pentru anumite sectoare de activitate, însă noile propuneri legislative încă așteaptă votul Parlamentului și analiza privind contituționalitatea din perspectiva drepturilor omului și a egalității de șanse.

Guvernul fostei republici sovietice dorește să impună obligativitatea vaccinării anti-Covid angajaților din sistemul de sănătate și îngrijire și celor din învățământ. Potrivit noului proiect legislativ, dacă până la 15 septembrie, salariații nu se vaccinează, angajatorul îi poate concedia, informează Știrile TVR

Proiectul de lege urmează să ajungă în parlament și impune angajatorilor din domenii în care se interacționează cu publicul să nu-i expună pericolului de infectare pe cei considerați a fi în categoriile de risc. Iar acest deziderat ar urma să fie atins, „logic”, prin ferirea „vulnerabililor” de personalul sănătos, dar nevaccinat. Rămâne de văzut dacă o asemenea abordare neștiințifică și neconstituțională va fi validată de forul regislativ al Letoniei.