Simona Halep a transmis, duminică, 12 august, un mesaj în limba română, după ce a câștigat finala de la Montreal, arătându-se deranjată de sloganul obscen anti-PSD, care a fost scandat în timpul partidei. Părintele profesor Constantin Necula a reacționat și el în scandalul momentului, într-un mesaj postat pe pagina Mitropoliei Ardealului, scrie qmagazine.ro

Părintele Constantin Necula a aprobat gestul Simonei Halep, printr-un mesaj în care lansează un îndemn la echilibru și la pace. „Nu-i nevoie de înjurătură, când vrei să spui adevărul. Nu-i nevoie de ură, atunci când vrei să spui adevărul, nu e nevoie de înjosirea celuilalt, atunci când vrei să afli adevărul”, spune părintele Constantin Necula.

ImunoMedica

 
 
„Îi mulțumesc Simonei Halep că a avut curaj să spună tare, în limba română, într-o capitală sportivă, ceea ce ceilalți nu avem curaj să vă spunem. E deja prea mult, prea obositor… (…) În marea încăpere care este România, să ne păstrăm echilibrul, mai cu seamă cei tineri, să învățăm să ne vorbim frumos, unul celuilalt. Nu-i nevoie de înjurătură, când vrei să spui adevărul. Nu-i nevoie de ură, atunci când vrei să spui adevărul, nu e nevoie de înjosirea celuilalt, atunci când vrei să afli adevărul.
Poate e momentul să fim Simona Halep, toți. Când reușim să ridicăm brațele la cer și să ne închinăm, când reușim chiar în genunchi fiind și epuizați, să reușim să gândim și să știm că înaintea noastră este Dumnezeul nostru cel viu, cel care ne-a dat cuvinte atât de frumoase și atât de limpezi, încât n-avem nevoie să le folosim pe celelalte care nu sunt nici limpezi, nici curate. Îi îmbrățișez pe tineri și îi rog să învețe o dată în plus de la un tenismen, dacă nu de la un preot ce înseamnă să servești țara cu demnitate. Să rostești adevărul într-o limbă limpede, curată și luminoasă”, a spus preotul Constantin Necula.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.