ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


USR PLUS vine cu "idei noi" ! Potrivit propunerilor formulate de vicepremierul Dan Barna, alături de Tudor Pop, deputat USR PLUS, unul dintre meciurile rămase din Cupa României ar putea fi deschis strict pentru spectatorii vaccinați anti-COVID. FRF a adăugat ca va fi vorba despre finala competiției, anunță Evenimentul Zilei.

„Eliberăm sportul de COVID-19! Acesta nu este un slogan, ci o aspirație realistă având în vedere impactul campaniei de vaccinare din România. Sportul a suferit deja prea mult în acest 1 an și jumătate, iar acum avem în sfârșit instrumentele să schimbăm în bine această stare de fapt. Cred cu tărie că putem aduce sportul românesc și mai aproape de revenirea la normalitate, de aceea am lansat o invitație întregii mișcări sportive naționale pentru a se alătura și sprijini acest demers. Totodată, cred că mișcarea sportivă din România trebuie sprijinită și susținută mai mult si mai clar de către actuala coaliție de guvernare în depășirea problemelor financiare și organizatorice generate de pandemie. Astăzi, am făcut un pas hotărât în această direcție”, a fost mesajul deputatului Tudor Pop, potrivit Cotidianul.

Așadar, potrivit propunerii, arena Ilie Oană ar urma să fie deschisă publicului, în data de 22 mai, în proporție de 50%, conform gsp.ro.

Printre măsurile propuse pentru desfășurarea viitoarei etape de fotbal , anunțate și de Ziarul Cotidianul, sunt: "permiterea accesului spectatorilor care fac dovada vaccinării cu ambele doze pe stadion în cadrul unui eveniment sportiv fanion" și "permiterea accesului în baze sportive a persoanelor vaccinate cu ambele doze și a celor cu rezultat negativ în urma unui test RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore".

Proiectul va pregăti, oarecum, evenimentele ce vor urma pe Arena Națională, mai precis, viitoarele 4 meciuri în cadrul EURO 2020, în iunie, care se vor organiza cu un număr maxim de 13.000 de spectatori, 25% din capacitatea stadionului, unde, rămâne de văzut dacă accesul va fi permis pe baza unui test negativ sau cu dovada vaccinării.