ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cehia cere extinderea formelor de ajutor pentru Ucraina, inclusiv posibila prezență a trupelor, spune președintele ceh Petr Pavel, potrivit Știripesurse.

El a subliniat că nu este vorba despre trimiterea de unități de luptă, ci despre forme de asistență și „interacțiune non-combat”.
 
„Sunt în favoarea găsirii de noi căi, inclusiv continuarea discuției despre o posibilă prezență în Ucraina, a spus președintele ceh. „Să nu ne limităm acolo unde nu este necesar”, a adăugat el, potrivit RBC Ucraina.

Trimiterea de trupe NATO nu încalcă regulile internaționale

Potrivit acestuia, este identic dacă soldații ucraineni sunt instruiți de instructori occidentali în țara lor sau direct în Ucraina.

„Ucraina, în ciuda atacului, este încă o țară suverană”, a spus el, amintind că posibila misiune de antrenament nu este o încălcare a niciunei reguli internaționale.

Pavel a mai adăugat că depinde de ei (Ucraina – n.red.) ce formă de ajutor aleg.