ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Cristian Preda,  candidat pe listele PMP, dar exclus din partid, a criticat dur România și a cerut ca țara noastră să fie sancționată alături de Polonia și Ungaria pentru încălcarea statului de drept, scrie evz.ro.

Preda a vorbit în plenul Parlamentului European de la Strasbourg și le-a recomandat oficialilor europeni să monitorizeze România.

„I-am auzit în multe rânduri pe domnii Bullmann si Verhofstadt criticând guvernele maghiare și polonez. Și eu cred că Orban și Kachinsky sunt adversarii statului de drept. Poate ar fi bine ca domnii Bullman si Verhofstadt să se uite și către România, acolo unde partidele care s-au înfrățit, PSD și ALDE, fac prăpăd. Nu cred că domnilor le place ceea ce se întamplă în România, distrugerea independenței justiției, agresarea cu gaze lacrimogene a unor protestatari, linșajul actualei puteri. Le recomand domnilor să excludă PSD și ALDE din grupurile lor politice. Locul lor este lângă radicali și populiști. În România, nimeni nu înțelege cum de familia socialistă și liberală susține politicieni care merg împotriva statului de drept și a instituțiilor europene”, a declarat europarlamentarul cunoscut pentru susținerea pe care a acordat-o la alegerile din 2014 candidatei la prezidențiale Monica Mavcovei și pentru criticile aduse României.

Reamintim că anul acesta, în martie, Consiliul Ordinului „Steaua României" l-a chemat la judecată de eurodeputatul Cristian Preda, pentru „defăimarea țării". În 2017, acest Consiliu de onoare a decis să îi retragă distincția „Steaua României” lui Kelemen Hunor pentru „nerespectarea zilei de 1 Decembrie”, dar și europarlamentarului Laszlo Tokes, care a atacat decizia în instanță. Cererea i-a fost respinsă de Curtea de Apel București, ca fiind neîntemeiată.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews