ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un general rus care a păstrat secrete despre palatul de un miliard de lire sterline al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră a murit în mod misterios în închisoare, transmite Daily Mail.

Generalul Gennady Lopyrev, în vârstă de 69 de ani, s-a îmbolnăvit brusc luni - gâfâind - și medicii i-au spus că are leucemie nediagnosticată anterior.

Există acum suspiciuni că a fost otrăvit chiar în momentul în care a devenit eligibil pentru eliberare condiționată.

Generalul a fost încarcerat pentru zece ani în 2017 de către un tribunal militar, fiind acuzat de luare de mită și de posesie ilegală de muniție - acuzații pe care le-a negat întotdeauna.

Aflat în Serviciul Federal de Protecție [FSO], el a supervizat personal construcția gargantuosului palat Gelendzhik, aflat în vârful falezei, reședința privată a lui Putin, care ar fi fost construită cu bani de la stat.

De asemenea, el a fost responsabil pentru reședința oficială a dictatorului Bocharov Ruchei din Soci.

Până la încarcerarea sa, el a fost unul dintre cei mai apropiați consilieri de securitate ai lui Putin și a fost văzut cu președintele rus și cu premierul britanic de atunci, Tony Blair, la Moscova, în 2002.

Acest lucru vine în contextul în care un alt general rus, care a condus invazia Ucrainei până când a fost epurat de Putin, a avut, de asemenea, un sfârșit suspect de brusc în această săptămână.

După ce a fost sănătos duminică, când a vorbit cu fiul său Alexander, generalul Lopyrev s-a îmbolnăvit brusc luni, plângându-se de dificultăți de vorbire și de respirație, a relatat canalul Telegram VChK-OGPU.

'Nu putea să respire și avea o voce răgușită', susține canalul de Telegram.

Lopyrev a fost dus luni de la colonia penală numărul 3 din regiunea Ryazan la două spitale.

El i-a spus telefonic fiului său Alexander: "Am fost dus mai întâi la [spitalul] Skopin și nu au găsit nimic concludent.

Acum m-au dus la spitalul regional Ryazan și mi-au spus că am leucemie'.

Fiul a spus: "Dar leucemia nu este un cancer... Cu siguranță nu te putea prinde în doar două zile?".

Vorbind cu presa, Alexander a spus: "Am vorbit și cu șeful unității lor medicale, care a spus că verificarea inimii sale a revenit la normal, iar plămânii erau curați.

'Este greu de spus ce s-a întâmplat cu exactitate. Ne pregăteam să solicităm eliberarea sa condiționată, pentru că era timpul [să solicite]... Și acum acest apel [pentru a spune că a murit].

'Totul este foarte ciudat și mult prea repede'.

Tatăl său era extrem de în formă și făcea gimnastică în mod obișnuit în timp ce se afla în închisoare, a afirmat Alexander.

'Totul a fost bine duminică', a spus el. 'Am avut o discuție prin intermediul unui telefon public, nu a existat nicio plângere cu privire la sănătatea lui.

'Vocea lui era energică, vorbea despre sporturile sale obișnuite, cum ar fi gimnastica și stretchingul. În fiecare zi mergea pe jos 15 km

Luni a sunat cu vocea lui care părea brusc răgușită. În seara zilei de luni... a sunat de la [spitalul din] Ryazan, spunând că se simte foarte rău... a spus că se chinuie să respire'.