ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Procurorii au reținut un suspect în dosarul pădurarului din Maramureș împușcat în tip ce încerca să împiedice hoții de lemne. Acesta va fi prezentat, marți, instanței cu propunere de arestare preventivă, potrivit News.ro

„La data de 10 august 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 de ore față de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârșit împotriva unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), tâlhărie calificată și uz de armă fără drept", a anunțat, marți, Parchetul General.

Procurorii arată, în Ordonanța de reținere, că, în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, "în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului, situată în raza orașului Târgu Lăpuș - sat Rogoz, jud.Maramureș, inculpatul - în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, jud. Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras - l-a ucis prin împușcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea acestuia".

Procurorii anunță că inculpatul urmează să fie prezentat marți instanței cu propunere de arestare preventivă.

Pădurarul Liviu Pop din Maramureș, în vârstă de 37 de ani, tatăl a trei copii, a fost împușcat anul trecut, în octombrie, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezenta numeroase urme de agresiune fizică.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews