ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suspiciuni de viol și prostituție cu minori în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Sector 4. Ministrul Familiei trimite controale, după ce un fost vicepreședinte al autorității de profil a reclamat public implicarea unor angajați de la DGASPC. Primăria Sectorului 4 susține că ar fi sesizat poliția încă din decembrie, transmite Biziday.

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a reclamat miercuri că are "suspiciuni grave de rețea de prostituție condusă de un angajat DGASPC”.
 
"Mai multe minore ar fi fost violate și abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4. Copiii abandonați sunt țintele directe ale abuzurilor sexuale”, a scris Bălan pe Facebook.
 
Ulterior, Primăria Sectorului 4 a transmis că ar fi înaintat, încă din luna decembrie 2023, "o sesizare către Secția 15 Poliție care, ulterior, a fost direcționată către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru investigarea situației semnalate și pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgență.
 
Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar și din partea unor reprezentanți ai societății civile, în cadrul parteneriatului realizat cu autoritatea locală, pentru a preveni și a identifica situații cu potențial de risc la care ar putea fi expuși minorii aflați sub supraveghere”, se mai arată în comunicatul Primăriei, care nu precizează foarte clar ce anume a sesizat, nici dacă poliția a intervenit în vreun fel în cele cinci luni trecute de atunci.

Spre seară, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) a transmis că "ministrul Familiei, Natalia Intotero și președintele ANPDCA, Rareș-Petru Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4, în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile și prevederile legale în domeniul protecției drepturilor copilului".