ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valeriu Gheorghiță, poreclit „Rujatul” de maestrul Ion Cristoiu, s-a enervat după ce vineri șase primari din Gorj au întors spatele echipelor mobile de vaccinare. A fost extrem de nervos!, transmite Capital.

Șase primari din județul Gorj nu au dorit să asigure un spațiu pentru echipele mobile de vaccinare care soseau la ei în comune. Explicația edililor a fost foarte simplă și clară: "La noi nu sunt doritori de vaccinare!”.

"Nu există așa ceva! Oamenii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate publică. (…) Mi se pare inadmisibil să nu existe această deschidere”, a tunat pițigăiat Valeriu Gheorghiță, invitat, vineri seara, la Digi24, încă afectat pentru că n-a reușit să depășească planul vaccinal cincinal.

Potrivit hotnews.ro Valeriu Gheorghiță a recunoscut pe 19 mai că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins. Gheorghiță, în schimb, a mai spus atunci că ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Potrivit ultimului bilanț, pragul nu este atins nici acum.

Însărcinatul cu vaccinare a mai spus la Digi că nu poate înțelege cum acei primari vor mai putea să se justifice, în fața comunităților, atunci când vor trebui să carantineze localitățile lor în toamnă. Tupeu inadmisibil unui purtător de haină militară cu o caschetă mult prea mare pentru capul lui.

Cinste celor șase primari!

Citiți și HALUCINANT! Un militar recunoaște decimarea populației după caravana vaccinării în satele din Iași. Cel puțin o persoană din fiecare centru nu s-a mai prezentat la rapel, din motive de deces sau AVC - Col. Iulian Pleșescu de la Spitalul Militar de Urgență