ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ordinul publicat miercuri noaptea în Monitorul Oficial și semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, privind noile criterii de carantinare a localităților, a fost abrogat joi de ministrul interimar al Sănătății, premierul Florin Cîțu, informează Antena3.

Acesta presupune că noile criterii pentru carantinarea orașelor cu peste 100.000 de locuitori - printre care instituirea carantinei la doar 3 infectări la mia de locuitori - nu se mai aplică, fiind abrogat de premierul Florin Cîțu, imediat ce a fost numit interimar la Sănătate.

Ordinul buclucaș semnat de Andreea Moldovan, subalterna lui Voiculescu, dar despre care premierul nu fusese informat, a constituit motivul pentru care Cîțu l-a demis pe ministrul userist al Sănătății. Dorind să dea ministerul tot pe mâna unui userist, conform împărțelii care a stat la baza formării coaliției, premierul i-a propus portofoliul lui Dan Barna, care a refuzat. Astfel că Florin Cîțu s-a văzut obligat să asigure el interimatul la Ministerul Sănătății, până la negocierea următorului titular.