ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul București a dispus suspendarea Dispoziției 1454/20.07.2022 a primarului general Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea în mod abuziv a clădirii Cathedral Plaza, în valoare de 100 de milioane de euro, conform RomâniaTV.

„Suspendarea efectelor dispoziției Primarului Generasl reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceștia fără drept”, au declarat reprezentanții companiei.

În urmă cu mai bine de două luni, Nicușor Dan anunța că a semnat dispoziția de demolare a clădirii Cathedral plaza. Tot atunci, primarul a spus că „procedura va începe în următoarea săptămână, iar costurile estimate sunt în jur de 5-6 milioane de euro, bani care vor fi apoi recuperați de la proprietar”.

Proprietarul Cathedral Plaza a anunțat în comunicatul de presă că a înregistrat  și o plângere penală împotriva Primarului General al Bucureștiului pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția din 20 iulie.

„Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează să luăm atitudine și să luptăm cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja clădirea. Am decis în același context să înaintăm mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din România cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral  Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic”, au afirmat reprezentanții.

Cathedral Plaza a fost construită în perioada 2006-2010 și este deținută de Millenium Business Developement SRL și a fost evaluată la aproximativ 100 miliioane de euro. Imobilul se află la intersecția dintre străzile General Berthlot și Luterană.
 
ACTUALIZARE: Edilul a anunțat că va exercita recurs la Curtea de Apel București, conform Știripesurse.
 
„A face plângere penală împotriva primarului care a pus în executare o hotărâre definitivă depășește orice limită a tupeului”, a declarat Nicușor Dan.
 
„Vom exercita recurs la Curtea de Apel București împotriva sentinței de ieri a Tribunalului. Esențial este că dispoziția de demolare este copy-paste din dispozitivul unei hotărâri judecătorești definitive”, a mai spus primarul.