ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comentatorul conservator Anghel Buturugă l-a prins pe cunoscutul emul al Monicăi Macovei, Adrian Papahagi, cu ocaua mică.
 
Într-o postare care se dorește a fi, chipurile - în stilul caracteristic duplicitar al intelectualilor lui Pleșu - de susținere a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și de critică la adresa autorităților, Papahagi se dovedește mai eretic chiar decât Papa.
 
Mai precis el afirmă cu aplomb că la Iași, "se putea limita numărul pelerinilor, se putea organiza pelerinajul exclusiv în aer liber, cu condiții de spațiere în coadă, cu programări pe tranșe orare, cu mască și fără contact cu racla Sfintei. Se puteau găsi soluții.", scrie Papahagi, pentru ca imediat să adauge că atitudinea autorităților "riscă să împingă electoratul ortodox în brațele PSD, perspectivă care mă înfioară". Înfiorat de PSD, când se referă la USR, partid evident anticreștin și antiromân prin mai toate acțiunile lui, Papahagi consideră ceva mai nuanțat că doar "e perceput ca partid anticreștin".
 
Fumurile sfătoase și urât mirositoare ale lui Papahagi au intrat în purificatorul moral al lui Anghel Buturugă:
 
"Cine vrea să citească integral să meargă la postarea dl Papahagi, captura cuprinde doar primele două paragrafe. Suficiente pentru mine. Așadar:  
 
1. Să faci pelerinaj acceptând toate restricțiile și condițiile suplimentare față de cetățenii non-pelerini, în plus fără să atingi racla, este atât absurd teologic, cât și ne-pragmatic. Sensul concesiilor ar fi pierdut dacă tu, ca mitropolit, admiți că atingerea sfintelor moaște și a icoanelor constituie pericol de infectare. Un astfel de mitropolit ar fi eretic, iar IPS Andrei, care tace în păpușoi în aceste momente, fără a se solidariza cu cei din Moldova, ar trebui să-și ceară iertare nu ca ceilalți, ci pentru căderea sa din credință din vară, când a acceptat ca lumea să vină la pelerinajul de la Nicula fără a atinge icoana. Aceasta este una din acele linii roșii care nu trebuie cedată pentru că ține de esența credinței și predaniei (complexul de învățături și practici al Bisericii). Pot dezvolta argumentul, dacă nu e clar acest lucru, însă nu e cazul acum. Reamintesc doar că scopul pelerinajului în ortodoxie este cinstirea prin închinare și sărutare și atingere a sfintelor moaște și a icoanelor.
 
2. Observați dvs care e coșmarul dlui Papahagi? Că se întoarce lumea către PSD. Care PSD?"
 
Reamintim că într-o postare din preajma unor alegeri nu foarte finul intelectual Papahagi, despre care IPS Teodosie afirmă că "nu prea are dimensiune spirituală", comenta în aceeași notă profesorală: "Până atunci, e important pentru statul de drept și pentru economia României să scape de PSD, iar USR/PLUS sunt parte a soluției."
 
USR - PLUS sunt partide care s-au opus vehement Referendumului pentru Familie și susțin cu aceeași ardoare "căsătoriile" între homosexuali și "educația sexuală" în școli. Ca parte a soluției dlui Papahagi.
 
Traseistul politic Adrian Papahagi a făcut parte din partidul lui Mihăiță Neamțu, Noua Republică, apoi a format o alianță din partea Fundației Creștin Democrate cu Mihai Răzvan Ungureanu, așa numita Inițiativă Civică de Centru-Dreapta, ulterior a intrat în PDL, în gruparea Macovei-Baconschi-Voinescu, a militat pentru ARD, apoi a intrat în PMP, pentru a eșua ca o balenă la mai în brațele Monicăi Macovei, cu al său partid de lift M10 (dacă am omis vreun partid vă rugăm să ne scrieți la Poșta redacției).
 
La finalul unor alte alegeri, prizatul intelectual (de către naivi și neinformați) scria la adresa Patriarhului României, pe site-ul de mai jos, susținut de Hotnews și MedLife (conform lui Ion Cristoiu):
 
  • Contributors/ Adrian Papahagi: ACUZ

Domnule Daniel Ciobotea,

Vă cer public, în numele a milioane de dreptmăritori creștini, ca fiu nevrednic al Bisericii lui Hristos, să vă retrageți din fruntea Bisericii Ortodoxe Române. Prin susținerea fățișă a unor anticriști, prin acceptarea mitei acestora, prin lăcomia Dvs. ați smintit poporul care aștepta de la Dvs. cuvânt de învățătură în spiritul dreptății și adevărului Domnului nostru Iisus Hristos. Ați târât Biserica în scandal și le-ați dat ocazia celor care o urăsc să se întărească împotriva ei. Ați dat cezarului cele ce se cuvin doar Lui Dumnezeu. Nevrednic sunteți! Singurul gest de demnitate pe care îl puteți face este să vă retrageți la mănăstire și să vă rugați Mântuitorului nostru pentru iertarea păcatelor. […]