ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Finanțe al Israelului, Bezalel Smotrich, a stârnit indignare după ce a spus că poporul palestinian este „o invenție” a secolului trecut. Declarațiile sale au fost făcute în timpul unui eveniment la Paris în memoria lui Jacques Kupfer, un activist al partidului de dreapta Likud, care a murit în 2021, relatează Evenimentul Zilei.

Ministrul de finanțe israelian, Bezalel Smotrich, de extrema dreaptă și antiarab, a declarat că  „poporul palestinian nu există”, acesta fiind – în opinia sa – mai degrabă un concept inventat cu mai puțin de o 100 de ani în urmă și că adevărații palestinieni sunt evreii care au trăit pe pământul lui Israel cu peste 2000 de ani în urmă.
 

„Sunt arabi în Orientul Mijlociu, care au sosit pe pământul lui Israel în același timp în care a început revenirea evreilor sioniști, după 2000 de ani de exil, ceea ce arabii din regiune nu doreau. Și ce fac ei atunci? Inventează un popor fictiv și revendică drepturi fictive asupra pământului lui Israel, doar pentru a lupta împotriva mișcării sioniste”, a declarat ministrul israelian duminică seara în cadrul unui eveniment la Paris.

„Adevărul trebuie să fie spus fără să plecăm capul în fața minciunilor și răsturnărilor istoriei din partea organizațiilor pro-palestiniene și BDS (Boycott, Divestment, Sanctions/ Boicot, Reducerea investițiilor, Sancțiuni impuse Israelului)”, a adăugat el în declarații preluate luni de presa israeliană.