ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele blocului de sticlă de la Chișinău supranumit președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, „din motive de sănătate”, la evenimentele publice planificate pentru luni, 9 mai, a anunțat Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

A fost anulată inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu Antonio Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, aflat într-o vizită de două zile la Chișinău. Conferința va avea loc la guvern, în prezența premierului Natalia Gavrilița. Reamintim că Maia Sandu este vaccinată și poartă mască mai tot timpul deși oficial pandemia s-a încheiat, deci nu se putea îmbolnăvi de Covid, conform reclamelor cunoscute la serurile experimentale și măsurile sigure și eficiente „anti-Covid”.

Anterior, Deschide.md anunțase că, în prima zi a vizitei sale la Chișinău, Guterres urma să susțină o conferință de presă comună cu Maia Sandu, la ora 17:30.

Aceeași sursă amintea că Vladimir Putin a adresat un mesaj președinților mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar și republicilor separatiste din Ucraina (Donețk și Lugansk) și Georgia (Abhazia și Osetia de Sud), pe care îi felicită la 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste care a us totodată la ocupația bolșevică a jumătate de Europă, urmată de deportarea și uciderea a milioane de oameni.

Mesajul de felicitare, publicat pe site-ul Kremlinului, este transmis liderilor și cetățenilor Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, R.Moldova, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, „Abhaziei”, „Osetiei de Sud”, „Republicii Populare Donețk”, „Republicii Populare Lugansk”, precum și „popoarelor Georgiei și Ucrainei”.

Datoria noastră comună este să nu admitem renașterea nazizmului care a adus atâta suferință oamenilor din diferite țări. Este necesar să păstrăm și să transmitem urmașilor noștri adevărul despre evenimentele acelor ani de război”, se arată în mesajul adresat de Putin.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a transmis un mesaj de felicitare către președintele Maia Sandu, și către poporul Republicii Moldova, cu împlinirea a 77 de ani de la „Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a transmis și ȘtiripeSurse.

"Stimată Maia Grigorievna,

Vă felicit pe dumneavoastră și pe toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Vă rog să transmiteți veteranilor din Republica Moldova cuvinte se sinceră recunoștință și respect, sănătate, longevitate", se arată într-un comunicat (foto mai jos).

Anterior, tovarășa Maia Sandu anunțase că „pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuți în război, vom onora veteranii și vom vorbi despre pace” În Republica Moldova sunt sărbătorite "Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei" - o sărbătoare bolșevică în care sunt preamăriți și „eroii sovietici care au eliberat Basarabia de sub jugul fascist românesc”- și "Ziua Europei".

După cum a scris ActiveNews, tovărășica de la Chișinău, Maia Sandu a decorat pentru sărăbătoarea Putin de 9 mai, chiar în ziua în care românii sărbătoresc Podul de Flori, doi veterani ai Armatei Roșii care au luptat pentru „eliberarea Basarabiei de sub jugul fascist românesc”. TRĂIASCĂ LUPTA PENTRU PACE! (foto mai sus).