ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Vieru este unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români. Aceasta a "îmblânzit" cei mai înalţi vulcani ai Europei şi ai Asiei. A urcat pe cunoscutele Kilimanjaro, Mont Blanc şi Elbrus iar în ziua în care s-au împlinit 12 ani de la decesul "Unicului Căpitan", a dus un steag imens cu chipul lui Cătălin Hîldan pe cel mai înalt vârf al Africii, Uhuru Peak.

Acum, îndrăgitul alpinist, în vârstă de 38 de ani, are nevoie de ajutorul nostru. Acesta luptă pentru viaţă, într-un spital din Germania, el fiind diagosticat cu borelioză, sau boala Lyme.

Sâmbătă, 25 iulie, Ludovic a plecat de urgenţă în Germania, pentru a treia oară în două săptămâni, alături de mama sa, doamna Doina, pentru a ajunge la clinica din Augsburg, cel mai renumit centru de tratare a bolii Lyme. În Europa, Augsburg este locul în care ajung, în ultimă instanţă, cei care nu au reuşit să se trateze în ţară dar din păcate statul român nu decontează cheltuielile bolnavilor de aici.

Din nefericire, boala lui Ludovic a fost descoperită târziu. El crede că a primit-o de la muşcătura unei căpuşe în primăvară, în timpul alergărilor sale prin Pădurea Bârnova, la antrenamentele pentru concursurile echipei sale de alergare montană. 

A urmat apoi un tratament riguros în România, inclusiv cu 41 injectii zilnice cu antibiotic şi internări succesive în Spitalul de boli infectioase. Două luni a crezut că a scăpat de această boală. Ludovic chiar a participat la un concurs de alergare montană Trentapassi din Italia şi a încurajat Naţionala de fotbal live la Belfast. Din nefericire, boala a evoluat afectându-i întreg organismul şi conducând la paralizii temporare. Acum Ludovic are nevoie de ajutor fizic în dese momente.

Prietenii au reuşit să strângă într-o primă fază peste 2500 de euro pentru a-l ajuta. Aceşti bani, împreună cu economiile lui îi ajung pentru cel mult o lună de zile.

Acum două săptămâni, i s-au făcut consultaţia şi analizele la Augsburg (ce au costat aproximativ 2000 de euro)şi au fost descoperite alte complicaţii ale bolii . Acum urmează să înceapă tratamentul principal de minim trei săptămâni (costuri de 2000 de euro săptămânal), acolo în Germania, după care i se vor lua iarăşi analizele (ce vor costa tot 2000 de euro). În caz că vor fi rezultate bune, va urma tratamentul în România, dacă nu, va mai continua acolo alte 6-8 săptămâni. La toate aceste cheltuieli s-au adaugat biletele de tren, avion plus cazare şi mâncare în Augsburg (70km vest de Munchen) pentru minim o lună.

Dacă cineva poate să-l ajute financiar, mai jos sunt două conturi eur/ron la Banca Transilvania deschise pe numele lui:

RO98BTRLEURCRT00E2635501
RO39BTRL02401201E26355XX

SAU la orice filiala a Băncii Transilvania trebuie să ştiţi doar numele lui: Ludovic Iulian Vieru (născut 1 ian.1977).