ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că fiecate stat poate decide dacă va continua să vaccineze grupurile cu risc scăzut, cum ar fi copiii. Specialiștii au declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 nu mai este esențială la tineri, potrivit Evenimentul Zilei.

Copiii și adolescenții sănătoși s-ar putea să nu mai aibă nevoie de vaccinurile anti-Covid. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a început actualizarea recomandărilor pentru următoarea etapă a pandemiei și a declarat că fiecare stat poate decide dacă va continua să vaccineze grupurile cu risc scăzut.

Copiii sănătoși cu vârste cuprinse între 6 luni și 17 ani reprezintă un grup cu prioritate scăzută pentru vaccinare. Riscul ca tinerii să facă o formă gravă a bolii este mult mai mic, potrivit OMS.

„Țările ar trebui să ia în considerare contextul lor specific pentru a decide dacă vor continua să vaccineze grupurile cu risc scăzut, cum ar fi copiii și adolescenții sănătoși, fără a compromite vaccinurile de rutină, care sunt cruciale pentru sănătatea și bunăstarea acestui grup de vârstă”, a declarat Hanna Nohynek, președintele Grupului strategic consultativ de experți în imunizare al OMS, potrivit EVZ.