ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că va ataca la CCR votul pentru dublarea alocațiilor, pe motiv că nu sunt prevăzute sursele de finanțare. Șeful Guvernului spune că ”toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă”, referindu-se la creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor pentru copii.
 
Orban a lansat un nou tir de acuzații la adresa PSD după ce plenul Senatului a respins ordonanța pentru majorarea etapizată a alocațiilor de stat pentru copii,  acuzând „acest populism grețos și deșănțat” al social-democraților.

România, susține prim-ministrul, este singura țară care crește alocații și pensii în perioada crizei COVID-19, când celelalte state „europene își drămuiesc cheltuielile publice și alocă bani în investiții, alocă bani în companii, alocă bani pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor”.

„Toate agențiile de rating urmăresc evoluția economiei românești și evoluția bugetului. Orice degradare din partea unei agenții de rating crește costul oricărei finanțări externe. Este clar că o perioadă de timp o să trebuiască să finanțăm un deficit bugetar mai mare decât deficitul bugetar de 3%, care este admis la nivel european. Orice creștere a costului finanțării aruncă pe spinarea copiilor, cărora vor ei să le plătim dublu alocațiile, toate datoriile, pe care suntem obligați să le facem pentru a plăti cheltuieli.
Problema este că, la un moment dat, putem ajunge în situația în care nu mai putem finanța deficitul. Oare PSD își dorește să ajungem în situația în care România să nu mai aibă bani să plătească salarii, pensii, investiții, să plătească alocații de copii? Iresponsabilitatea PSD depășește orice limită și suntem categoric împotriva acestui populism grețos”, a declarat prim-minisrul Ludovic Orban.

Șeful Executivului susține că „ordonanța este perfect constituțională și este în legătură directă cu realitatea economică, potrivit B1TV. Am dublat alocațiile de copii, dar am făcut-o rațional, în etape, în funcție de previziunea bugetară, astfel încât să avem capacitatea să putem dubla alocațiile și să avem resurse financiare ca să suportăm aceste cheltuieli”.

Întrebat dacă PNL va merge la CCR în cazul în care PSD sau alte partide vor proceda similar și în cazul majorării pensiilor, premierul a răspuns: „Vom recurge la toate armele constituționale și legale pe care le avem la dispoziție pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. Repet, a genera cheltuieli, așa cum se întâmplă de patru luni de zile în Parlamentul dominat de PSD, noi și noi cheltuieli, fără niciun fel de resurse financiare, nu face altceva decât să facă un imens rău României! Nicio țară din Europa nu a avut capacitatea de a crește pensii, de a crește alocații și de a crește salarii. Suntem singura țară care creștem alocații și pensii, dar nu putem să o facem iresponsabil, astfel încât să ajungem în 2021 sau în 2022 să nu avem de unde să plătim aceste pensii și salarii.

Toată lumea va suferi dacă se insistă în această aberație populistă să se mărească pensii, salarii, ajutoare sociale și toate celelalte categorii de cheltuieli fără existența unor resurse financiare reale. Este o chestiune de bun simț, de responsabilitate. Fac un apel la fiecare român să înțeleagă că este o minciună gogonată povestea în care poți să crești cheltuieli dacă nu există venituri – și așa România a fost afectată, ca toate celelalte țări europene. Celelalte țări europene își drămuiesc cheltuielile publice și alocă bani în investiții, alocă bani în companii, alocă bani pentru a salva locurile de muncă ale oamenilor. Exact ceea ce am făcut și noi! Nu mai avem resurse să suportăm noi și noi creșteri de cheltuieli, care nu au nicio fundamentare economică pentru că riscăm să ajungem în punctul în care toată lumea va avea de suferit din cauza acestui populism deșănțat al PSD”, a mai spus Orban.

Reamintim că săptămâna trecută președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă organizarea și desfasurarea unor campanii de informare publica in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID-19, potrivit Administratiei Prezidentiale. Actul normativ prevede alocarea unei sume totale de 200 milioane lei, fara TVA, pentru campanii de informare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal privind difuzarea contra cost de catre Guvern, prin intermediul serviciilor de programe de televiziune si radiodifuziune, al ziarelor tiparite, revistelor, publicatiilor periodice, al furnizorilor de servicii media on-line si furnizorilor de publicitate, campanii de informare publica privind masurile de prevenire si limitare a raspandirii 3 coronavirusului SARS-CoV-2, precum si campanii de informare publica privind modul de reluare a activitatilor economice si sociale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews