ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că afirmația sa privind transferul a 35 de miliarde de euro din România, cu camionul, în Elveția, în ultimii ani de guvernare, a fost o metaforă și că situația nu are legătură cu fostul președinte Traian Băsescu, informează Mediafax.

"A fost o metaforă. Dacă vedeți declarația Curții de Conturi de câteva zile, 40% din PIB, adică 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns în afara țării. Exact așa se spunea și în 2010 la care m-am referit eu", a declarat Achim Irimescu pentru sursa citată.

Ministrul a făcut aceste precizări după declarația controversată dată pentru Ziarul Financiar. Șeful de la Agricultură a afirmat că peste tot, cei mai mulți bani se fac în afaceri cu statul, dar că diferența dintre corupția din Vest și cea din România este că străinii nu scot banii din țară.

„Eu (în Vest – n.r.), când fac o afacere cu statul și câștig, să zic, un milion de euro, eu banii ăia nu-i duc într-o țară străină, să-mi iau casă sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinație generică – n.r.) și fac o afacere, o firmă, o făbricuță, și dau și la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateți banii din țară, și - îmi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea – n.r.) - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că așa era atunci, nu că ar fi alții mai procopsiți ca alții. Nu! Toți sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieții, confidențial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveția", a declarat Irimescu.