ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a canonizat duminică prima femeie sfântă din Argentina. țara în care s-a născut. La Vatican a venit și fostul său critic înverșunat, președintele Argentinei Javier Milei, relatează Reuters, citat de Cotidianul.

Suveranul Pontif a condus, în Bazilica Sfântul Petru, slujba de canonizare pentru Maria Antonia de Paz y Figueroa, mai cunoscută sub numele de „Mama Antula”, o laică din secolul al XVIII-lea care a renunțat la bogățiile familiei sale pentru a se concentra pe caritate și pe practicile spirituale ale iezuiților.

Președintele Javier Milei a stat în primul rând la slujbă, iar la finalul acesteia a schimbat câteva cuvinte cu Papa, în timp ce și-au strâns mâinile și s-au îmbrățișat. Președintele urmează să aibă luni o audiență privată cu Francisc.

Această întâlnire cu Milei, care intenționează să transforme din nou Argentina într-o „putere mondială” prin dereglementare și privatizare, marchează o nouă etapă într-o relație incertă.

Obișnuit cu ieșirile provocatoare și impulsive, Javier Milei îl calificase, în timpul campaniei sale electorale, pe papă drept un „personaj nociv”, un „imbecil care promovează comunismul” și un „reprezentant al Celui Rău” pe Pământ, înainte de a-și schimba radical tonul, cerându-i scuze și asigurându-l că îl „respectă”.

În noiembrie, Francisc l-a sunat pe președintele argentinian nou ales pentru a-l felicita, ignorându-i insultele.

De atunci, Milei i-a adresat papei invitația să viziteze Argentina. Francisc, în vârstă de 87 de ani, intenționează să viziteze Argentina pentru prima dată de când a preluat papalitatea în 2013, în a doua jumătate a acestui an.