ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul special Cristian Leana, finalist al unei emisiuni TV și cunoscut în social media drept „Domnu’ Puzzle”, a dorit să-și exprime recunoștința față de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului prin ceea ce face el mai bine: l-a portretizat pe ierarh cu ajutorul a 720 de cuburi Rubik, anunța Basilica la începutul anului într-un articol preluat și de ActiveNews cu filmarea realizării ineditului portret: Recunoștința unui tânăr pentru sfaturile Arhiepiscopului Teodosie care l-au ajutat foarte mult: I-a făcut portret din 720 cuburi Rubik.

Ulterior, Arhiepiscopul Tomisului a dat un răspuns emoționant la gestul făcut de tânărul artist Cristian Leana (Domnu' Puzzle)

Tânărul Cristian Leana, care duce o viață uimitor de modestă, se autodescrie ca o persoană religioasă, care merge des la biserică și mărturisește că sfaturile radiodifuzate ale ierarhului i-au fost de ajutor. Tânărul își începe și filmările cu semnul sfintei cruci.

Munca talentatului tânăr a fost apreciată și de Arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale și conducătorul Grupului TRONOS.Mihail Buca: „Bravooo...un frumos omagiu adunat din culori și sudoare ! Te-am urmarit mereu cu acelasi interes si bucurie, ferice de tine si de cei care te-au educat ! ”, i-a scris acesta tânărului.

Domnu' Puzzle a pornit de jos și vrea să le arate tuturor că, indiferent de greutățile vieții, își pot îndeplini visele dacă au credință.
 
Într-o filmare din vara anului 2020, el și-a prezentat casa în care a locuit timp de 20 de ani cu chirie, alături de părinți: o casă mică și înghesuită, acoperită cu carton, fără baie sau apă curentă, cu WC în curte, încălzire cu lemne, dar branșată la rețeaua de electricitate și la căldura rugăciunilor.
 
Unchiul său i-a oferit spre folosință la el acasă camera în care face portretele din cuburi care l-au făcut celebru. După ce a câștigat în 2015 concursul „Românii au talent”, a primit 25.000 de euro, bani care, alături de comisioanele de la Genios - magazinul online de cuburi Rubik pe care îl administrează, l-au ajutat până la urmă să-și cumpere o casă a lui, pentru el și părinții săi, dar în mediul rural, în apropiere de București. 
 
Cu siguranță merită mult mai mult, poate chiar și o bursă!, scriam atunci.
 
Iată că între timp s-a căsătorit și vrea să urmeze Facultatea de Teologie și poate chiar să ajungă preot, după cum mărturisește în reportajul emoționant al Trinitas TV pe care vă invităm să-l vizionați mai sus și în care realizează și portretul Mitropolitului Bartolomeu Anania. Filmarea cu portretul ÎPS Părinte Teodosie, aici: