ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Mazăre va fi eliberat condiționat din închisoare, printr-o decizie definitivă a instanței. Fostul primar al Constanței a executat 5 ani din cei 9 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din contopirea sentințelor în cazul retrocedărilor ilegale și dosarul Polaris, anunță Biziday.

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, a fost liberat condiționat din închisoare, în urma unei hotărâri definitive pronunțate de Tribunalul Ilfov. Luna trecută, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Mazăre cererea de liberare, decizie contestată de acesta la tribunal.

Radu Mazăre a fost condamnat, în 2019, la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, iar în 2022, la cinci ani pentru luare de mită în dosarul Polaris. Tribunalul Ilfov a decis, în martie anul trecut, contopirea pedepselor, astfel că fostul primar a trebuit să execute nouă ani de închisoare.

Amintim că Mazăre anunțat că a plecat din țară în Madagascar, în decembrie 2017, înainte de pronunțarea unei sentințe definitive în dosarele pe numele său. El a fost reținut de autoritățile locale pe 8 mai 2019 și adus în România 12 zile mai târziu.