ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bilanțul victimelor din Gaza va depăși probabil pragul sumbru de 30.000 de morți în această săptămână, în timp ce negociatorii încearcă să stabilească un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor, iar guvernul israelian își continuă planurile pentru un atac asupra Rafah, relatează RomâniaTV.

Atacurile israeliene s-au soldat cu 29.692 de decese în Gaza începând din octombrie, două treimi dintre victime fiind femei și copii, și cu 69.879 de răniți, potrivit autorităților sanitare din administrația condusă de Hamas.

Alte mii de cadavre neidentificate sunt blocate sub clădirile bombardate, iar atacurile intense continuă, cel puțin 86 de persoane fiind ucise începând de sâmbătă, au declarat duminică medicii.

Acest bilanț nu face distincție între civili și combatanți. Israelul a declarat că a ucis peste 10.000 de militanți Hamas în Gaza, fără a furniza dovezi.

În același timp, cel puțin 31.000 de militari ucraineni au fost uciși în războiul cu Rusia, anunță duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski, o rară recunoaștere a pierderilor înregistrate de către Ucraina de la invazia rusă, la 24 februarie 2022, relatează AFP și CNN.