ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a anunțat marți a doua rundă de concedieri. Aceasta a declarat că va elimina 10.000 de locuri de muncă în această rundă de concedieri în masă. În urmă cu doar aproximativ 4 luni, compania a renunțat la 11.000 de angajați, scrie livemint. 

„Ne așteptăm să reducem dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 10.000 de persoane și să închidem aproximativ 5.000 de roluri suplimentare deschise pe care nu le-am angajat încă", a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg într-un mesaj adresat personalului.

Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, s-a pregătit pentru concedieri suplimentare, în timp ce se concentrează pe prioritizarea proiectelor și investițiilor. Directorul executiv Mark Zuckerberg a subliniat nevoia de eficiență, numind anul 2023 „anul eficienței" în timpul unei teleconferințe recente privind câștigurile. Compania a demarat deja un proces cunoscut sub numele de „flattening", care presupune eliminarea unor manageri de mijloc și redistribuirea altora în roluri de colaboratori individuali în loc să supravegheze alți angajați.