ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La aproape doi ani de la lansarea vaccinurilor Covid, CDC a decis în sfârșit să investigheze dacă acestea provoacă sau nu un risc ridicat de accidente vasculare cerebrale, potrivit Becker News.

CDC afirmă că a fost ridicat un "semnal de alarmă" pentru vaccinul Covid și că investighează acum dacă serurile cu ARNm creează un risc crescut de accident vascular cerebral ischemic la persoanele de 65 de ani și mai în vârstă.

"În urma disponibilității și utilizării vaccinurilor actualizate (bivalente) COVID-19, Vaccine Safety Datalink (VSD) al CDC, un sistem de supraveghere aproape în timp real, a îndeplinit criteriile statistice pentru a determina o investigație suplimentară pentru a stabili dacă a existat o problemă de siguranță pentru accidentul vascular cerebral ischemic la persoanele cu vârsta de 65 de ani și mai în vârstă care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19, bivalent", a declarat CDC.

"Investigarea cu reacție rapidă a semnalului din DSV a ridicat întrebarea dacă persoanele cu vârsta de 65 de ani și mai în vârstă care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 bivalent au fost mai susceptibile de a avea un accident vascular cerebral ischemic în cele 21 de zile de la vaccinare în comparație cu zilele 22-44 de la vaccinare."

Potrivit CDC, un accident vascular cerebral ischemic "apare atunci când cheaguri de sânge sau alte particule blochează vasele de sânge către creier".

În declarația sa, CDC a susținut că un studiu amplu privind vaccinurile bivalente actualizate de la Pfizer-BioNTech "folosind baza de date a Centers for Medicare and Medicaid Services nu a relevat niciun risc crescut de accident vascular cerebral ischemic".

Într-o declarație pentru Fox News Digital, un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat: "Pfizer și BioNTech au fost informate cu privire la rapoartele limitate de accidente vasculare cerebrale ischemice care au fost observate în baza de date Vaccine Safety DataLink (VSD) a CDC la persoanele de 65 de ani și mai în vârstă în urma vaccinării cu serul bivalent COVID-19 adaptat Omicron BA.4/BA.5 de Pfizer și BioNTech".

"Nici Pfizer și BioNTech, nici CDC și nici Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) nu au observat constatări similare în numeroase alte sisteme de monitorizare din SUA și din lume și nu există dovezi care să ducă la concluzia că accidentul vascular cerebral ischemic este asociat cu utilizarea vaccinurilor COVID-19 ale companiilor", a continuat purtătorul de cuvânt.

"În comparație cu ratele publicate ale incidenței accidentului vascular cerebral ischemic la această populație mai în vârstă, companiile au observat până în prezent un număr mai mic de accidente vasculare cerebrale ischemice raportate în urma vaccinării cu vaccinul bivalent Omicron BA.4/BA.5 adaptat. CDC continuă să recomande vaccinarea cu vaccinul bivalent bivalent COVID-19 Pfizer-BioNTech Omicron BA.4/BA.5-adaptat Omicron BA.4/BA.5 pentru toate vârstele și indicațiile autorizate."

CDC nu recomandă o schimbare a practicii de vaccinare; cu toate acestea, a recunoscut că tromboza cu sindrom de trombocitopenie (TTS) este un "eveniment advers rar, dar grav" asociat cu vaccinurile Covid. Sindromul cauzează cheaguri de sânge sau probleme cu coagularea, care prezintă pericolul de a provoca un accident vascular cerebral.

Un studiu din 2022 din iunie din Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases, revista oficială a National Stroke Association, a făcut o analiză a "rapoartelor tot mai numeroase privind diferite tipuri de accident vascular cerebral, inclusiv accident vascular cerebral ischemic și accident vascular cerebral hemoragic, precum și tromboza sinusurilor venoase cerebrale (CVST) după vaccinarea cu COVID-19".

Acesta i-a sfătuit pe medici să "fie conștienți de posibilul accident vascular cerebral după vaccinarea COVID-19 pentru a asigura un diagnostic și un tratament rapid", se arată în studiu. "CVST [tromboza sinusurilor venoase cerebrale] este un fenomen important care poate apărea după vaccinarea COVID-19 și este asociat în principal cu VITT [trombocitopenia trombotică imună indusă de vaccin]. Diagnosticul de accident vascular cerebral asociat cu VITT trebuie pus cu suspiciune ridicată din cauza manifestărilor clinice rapide și diverse."

"Accidentul vascular cerebral trebuie luat în considerare atunci când un pacient dezvoltă orice afecțiune neurologică, în special dureri de cap constante, în decurs de 4 săptămâni de la vaccinarea COVID-19", a adăugat studiul.

Mai mult, documente obținute recent în cadrul unui litigiu în baza Freedom of Information Act de către Informed Consent Action Network arată că tabelul "condițiilor medicale prespecificate" al CDC - inclusiv atacurile de cord, miocardita, accidentul vascular cerebral și inflamația măduvei spinării - a apărut în prima versiune a protocolului v-safe la 19 noiembrie 2021, înainte de lansarea vaccinurilor, a scris avocatul ICAN, Aaron Siri.