Banca Federală a Rezervei din New York  și mai mulți giganți bancari la nivel mondial încep un proiect pilot de 12 săptămâni privind „dolarul digital", potrivit investiv.com, care citează din Reuters. 

Giganții bancari mondiali încep un proiect pilot de 12 săptămâni privind dolarul digital împreună cu Federal Reserve Bank of New York, au anunțat marți participanții.

Citigroup Inc (NYSE), HSBC Holdings Plc (LON), Mastercard Inc (NYSE) și Wells Fargo (NYSE) & Co se numără printre companiile financiare care participă la acest experiment alături de centrul de inovare al Rezervei Federale din New York, au precizat acestea într-un comunicat. Proiectul, care se numește rețeaua de răspundere reglementată, se va desfășura într-un mediu de testare și va utiliza date simulate, a precizat New York Fed.

Proiectul pilot va testa modul în care băncile care utilizează jetoane de dolari digitali într-o bază de date comună pot contribui la accelerarea plăților.

La începutul acestei luni, Michelle Neal, șefa grupului de piață al New York Fed, a declarat că vede promițătoare utilizarea unui dolar digital al băncii centrale pentru a accelera timpul de decontare pe piețele valutare.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews