ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Teatrului Național din București, Ioan Onisei, a murit, joi, la vârsta de 68 de ani, a anunțat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme… Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a plecat dintre noi. Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședinte CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a scris ministrul, pe Facebook.
 

Din 2014, Onisei a fost director general adjunct al Teatrului Naționl și apoi, din septembrie 2021, a asigurat interimatul, în locul lui Ion Caramitru.