ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fostul ministru al Educației Liviu Pop a declarat, luni, că vrea eliminarea calificativelor din învățământul primar, evaluarea elevilor urmând să fie făcută după un model european.
 
Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, că vrea să depună o inițiativă legislativă prin care să fie eliminate calificativele în învățământul primar, iar evaluarea elevilor să se facă după un model european. 

Întrebat ce părere are despre propunerea legislativă a deputatului PSD Cătălin Rădulescu de castrare chimică a pedofililor, Liviu Pop a spus că nu comentează pe acest subiect, dar că și el are un proiect de lege prin care vrea eliminarea calificativelor din învățământul primar.
 
„Și eu o să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învățământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun inițiativa legislativă. Evaluarea elevilor să se facă așa cum există astăzi în unele țări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuție mult mai amplă și pentru asta trebuie schimbată legea educației naționale. Asta v-am dat un constrarăspuns la întrebarea (despre castrarea chimică a pedofililor – n.r.)”, a declarat Liviu Pop.