ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Avertizorul public Ion Cristoiu atrage din nou atenția asupra diversiunii legate de inventarea antisemitismului în România prin pedalarea unor autorități în jurul Cazului Maia Morgenstern, întrebându-se de ce nu reacționează George Simion când un reprezentant al Guvernului acuză AUR că e antisemit? În același timp, după reacția isterică a lui Dacian Cioloș și Kelemen Hunor sare din baie „alături de Maia”. La fel de grav, după cum prevăzuse Ion Cristoiu în apelul său precedent, un post de radio internațional care se vrea ultra-serios, BBC World Service, a dat deja o știre falsă pe această temă, pe care o puteți urmări în Jurnalul Tv al lui Ion Cristoiu de mai sus.

Reamintim că în 2019, întreaga lume a vuit - între care și același BBC World Service - cu privire la vandalizarea cimitirului evreiesc din Huși, catalogată drept un grav act de antisemitism din România.

Conform Adevărul, „Faptele au fost condamnate la cel mai înalt nivel, atât pe plan intern cât și internațional, fiind considerate acțiuni de antisemitism. De altfel, după incidentul de la Huși, Guvernul României a reiterat angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului și pentru combaterea incitării la antisemitism, încurajând solidaritatea ca fundament pentru o societate democratică și modernă. Însuși ambasadorul SUA în România a fost prezent la Huși, unde a declarat că îi este greu să găsească ”altă explicație, altceva decât niște acte antisemite”.”

Cercetările Poliției au demonstrat însă că a fost vorba de trei adolescenți teribiliști - depistați în scurt timp - care s-au jucat de-a karatele în cimitir, așa cum au evidențiat și înregistrările video. În plus, o altă parte din distrugerile provocate în cimitir s-a realizat „cu ocazia tăierii unor arbori”, potrivit Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, citat în presa locală.

Credeți că ditamai BBC World Service a făcut, așa cum era normal, un mititel UPDATE la știrea prestigiosului post cu titlul „Anti-Semitism threatens Romania's fragile Jewish community” și scrisă din... Târgu Mureș? Nu, evident. Ea a rămas așa pentru posteritatea internetului și Istoria Falsă a României.

Noi am scris Antisemitism sau antiromânism? Amenințarea antisemită la adresa Maiei Morgenstern nu este scrisă de un vorbitor de limbă română ci este tradusă cu Google Translate. ANALIZĂ DE TEXT