ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorul canadian Tim Stephens a fost arestat luni pentru a doua oară în mai puțin de o lună de un echipaj al Poliției din Calgary, pe motiv că ar fi încălcat regulile COVID-19. Copiii pastorului plângeau în hohote văzând cum tatăl lor este ridicat de polițiști de acasă, informează LifeSiteNews.

Anterior, poliția a căutat și a descoperit locul unde a avut loc slujba subterană a lui Stephens duminica trecută, folosind un elicopter.

Stephens este tatăl a opt copii și este pastor al Bisericii Baptiste Fairview, situată în Calgary, Alberta. O filmare a momentului arestării, făcută publică de reporterul Rebel News Adam Soos, arată cum copiii lui Stephens plâng și spun „Pa, tati!”, în timp ce acesta este urcat într-o mașină de poliție.

Soția lui Stephens, Raquel, le-a spus agenților de poliție că „nicio altă jurisdicție nu închide pastori pentru încălcarea ordinelor sanitare în Canada, doar Alberta”.

Polițista din echipaj i-a răspuns: „Nu am de gând să comentez acest lucru, bine?”, adăugând, aparent înțelegător: „Aș spune: continuați să mergeți pe drumul acesta, rezistați și mai departe, forțați nota și mai tare dacă este nevoie”, sugerându-i să ia legătura cu un avocat, să se folosească de toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a-și apăra soțul (înregistrările video cu polițiștii și numărul mare de susținători din rândul credincioșilor, dar nu numai), dacă, într-adevăr, cred (ca familie) cu tărie că ceea ce a făcut pastorul este corect. 

Raquel a întrebat: „Cât de mult putem să mai insistăm?... Vreți să mă arestați și să mă luați și pe mine de lângă copiii mei?”.

Polițista i-a răspuns: „Nu am niciun motiv să te arestez, bine?”

Raquel a scris pe Twitter că soțul ei va rămâne în spatele gratiilor până pe 28 iunie, deoarece a refuzat să accepte condițiile de eliberare pe cauțiune stabilite de un judecător de pace.

„Tim a fost arestat din nou pentru că a ținut o slujbă în aer liber, încălcând ordinele sanitare din Alberta. A apărut în fața unui judecător de pace în această seară și a refuzat condiția de eliberare pe cauțiune, așa că va rămâne în arest până la următoarea înfățișare la tribunal, pe 28 iunie”, a scris Raquel.

Raquel le-a cerut prietenilor să se roage ca soțul ei să fie eliberat curând.

„Suntem zguduiți, dar nu și în credința noastră. Suntem îndurerați, dar ne bucurăm mereu. În timp ce mă rugam împreună cu sfinții în această seară, nu am putut să nu le simt bucuria pentru această ocazie de a vesti binefacerile Domnului nostru Iisus. Grație providenței divine, întemnițarea lui Tim ne va întări în credință și ne va încuraja să-L iubim și să-L ascultăm pe Hristos, cu orice preț”, a scris Raquel.

„Rugați-vă pentru ca: Tim să rămână ferm; să mediteze la dragostea lui Hristos și la jertfa Sa pentru păcătoși; să afle alinare în lanțurile sale. Rugați-vă pentru eliberarea sa.”

Într-o declarație postată pe Facebook, poliția din Calgary a precizat că Stephens a fost arestat pentru „încălcarea articolului 127 din Codul Penal pentru nerespectarea unui ordin judecătoresc”.

„Serviciul de poliție din Calgary a primit în mod repetat apeluri de la cetățeni îngrijorați în legătură cu serviciile religioase organizate la Biserica Baptistă Fairview în ultimele săptămâni. La sfârșitul săptămânii trecute, pastorului STEPHENS i s-a transmis, în mod proactiv, o copie a ordinului Curții de Justiție a Reginei obținut de [Alberta Health Services]”, a declarat poliția din Calgary. „STEPHENS a luat la cunoștință ordinul, dar a ales să meargă mai departe cu slujba religioasă, ignorând cerințele de distanțare socială, de purtare a măștilor și de reducere a limitelor privind capacitatea de participare.”

Noile acuzații survin în urma unei slujbe pe care Stephens a ținut-o pe 6 iunie, potrivit afirmațiilor polițiștilor, cuprinse în înregistrarea video. Lui Stephens i s-au închis ușile bisericii pe 5 iunie și, ca urmare, și-a mutat slujbele la subsol.

Luni după-amiază, Stephens a intrat pe Twitter pentru a declara că a fost informat că poliția era pe drum să îl aresteze. „Tocmai am primit un pont că poliția ar putea fi pe drum să mă aresteze. De ce? Continui să călăuzesc biserica noastră să Îl preamărească pe Iisus ca Domn peste orice putere pământească. Mai multe vor urma... Rugați-vă, fraților și surorilor. Rămâneți fermi, păstrați credința”, a scris Stephens pe Twitter.

Potrivit unei relatări făcute de Rebel News, poliția a descoperit locul în care se desfășura slujba subterană a lui Stephens cu ajutorul unui elicopter. Rebel News a precizat că poliția a fost văzută în jurul locului în care avea loc slujba subterană, dar nu a întrerupt slujba pentru a face arestări.

Prima arestare a lui Stephens, pe 16 mai, a avut loc tot în fața familiei sale, după ce acesta ținuse o slujbă religioasă în interior, socotită a fi încălcat regulile pandemice instituite de guvernul provinciei Alberta.

El a fost eliberat după ce un judecător a fost de acord să îl lase să iasă din închisoare atâta timp cât respecta un ordin de interdicție din 6 mai, acum modificat, emis de Alberta Health Services (AHS).

Într-o declarație postată pe 5 iunie, AHS a afirmat că închiderea bisericii baptiste Fairview a fost „necesară” din cauză că pastorul Stephens „a continuat să ignore măsurile de sănătate publică impuse de lege prin ordinul șefului serviciilor medicale pentru protejarea populației”.

Alberta este singura provincie din Canada în care pastorii au fost închiși pentru că au neglijat regulile pandemice. Stephens este al treilea pastor canadian care a fost încarcerat, după Artur Pawlowski și James Coates.