ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile "standarde de eficiență energetică" ale administrației Biden pentru frigidere și mașini de spălat rufe au stârnit îngrijorarea experților din industrie, care spun că normele ar putea sfârși prin a-i costa mai mult pe producători și consumatori, într-o perioadă în care costurile energiei au crescut vertiginos, scrie Epoch Times.

Luna trecută, Departamentul Energiei (DOE) a propus noi standarde de eficiență pentru mașinile de spălat, susținând că acestea ar "reduce costurile energetice ale gospodăriilor", reducând în același timp emisiile de gaze cu efect de seră și contribuind la combaterea "crizei climatice".

Conform normelor propuse , care ar urma să intre în vigoare în 2027, mașinile de spălat rufe și frigiderele ar trebui să respecte un set mai strict de standarde de eficiență energetică și să utilizeze mult mai puțină apă.

De asemenea, departamentul ar împiedica producătorii să "submineze pe cei care joacă după reguli", oferind "produse de calitate inferioară".

Se așteaptă ca noile reguli să economisească pentru consumatori peste 60 de miliarde de dolari pe parcursul a trei decenii, estimează DOE, menționând totodată că majoritatea produselor care ating aceste standarde sunt deja disponibile în comerț.

Cu toate acestea, experții din industrie și producătorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la noile standarde, susținând că acestea ar putea reduce performanța de curățare a mașinilor de spălat și ar putea crește costurile pentru producători și consumatori.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews