ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Cătălin Siladi, din Pecica, județul Arad, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit mort subit în casă. Cel care a dat peste preot este un tânăr din localitate, care a alertat poliția și medicii. Echipajul medical sosit la locuința părintelui nu a mai putut face nimic decât să constate decesul.

Preotul Cătălin Siladi trebuia să fie prezent sâmbătă seară la o cununie religioasă. Cum acesta nu a ajuns la ora stabilită, a fost înlocuit de un al preot din parohie, iar un tânăr s-a dus acasă la preot pentru a vedea ce se întâmplă cu el pentru că nu mai răspundea la telefon, a transmis și ȘtiripeSurse.

Un alt preot, tânăr, a murit acum câteva zile în Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Părintele Ionuț Duciuc, paroh al bisericii din localitatea Terebești, județul Satu Mare, nu împlinise încă 27 de ani și a murit grăbit de cancer la pancreas (foto stânga).

Citiți și Politician Japonez: Am Făcut CANCER După Cele TREI VACCINĂRI! Kazuhiro Haraguchi luptă acum împotriva CENZURII PE INTERNET

Părintele Cătălin Siladi, preot în Parohia Pecica II, Protopopiatul Arad, a încetat din viață sâmbătă, 10 iunie 2023, la vârsta de 51 de ani (foto centru), a anunțat Arhiepiscopia Aradului.

Părintele Cătălin Siladi s-a născut la data de 8 mai 1972, în localitatea Arad, Jud. Arad, din părinții Octavian și Maria. După absolvirea școlii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș și ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, scrie și Glasul Aradului.

După aceasta se căsătorește cu tânăra Diana Seviciu. În anul 1996 este hirotonit preot pe seama Parohiei Sederhat, Protopopiatul Arad, iar în anul 2015 se transferă la Parohia Pecica II, Protopopiatul Arad, unde slujește până la încetarea subită din această viață.

 „După câteva ore de la primirea acestei vești, a trecerii la cele veșnice a părintelui Siladi Cătălin, nu îmi găsesc cuvintele și nici nu pot să accept, această veste.

Chipul preotului Siladi Cătălin va rămâne imprimat în sufletele noastre a celor ce l-am cunoscut și iubit.
Suntem alături la durerea pe care o trăiește familia preotului Catalin Siladi, cât și a enoriașilor din Parohia II din Pecica unde părintele a slujit până în ultima clipă a vieții sale.

În numele Corului bisericesc transmit cele mai sincere condoleanțe familiei părintelui, înălțând rugăciune către Dumnezeu cel Milostiv să-l odihnească în ceata vrednicilor slujitori!”, a scris o credinciosă pe Facebook.

După ce s-a aflat că părintele Cătălin Siladi de la parohia Pecica II a fost găsit mort la numai 50 de ani, o altă veste tristă a venit pentru credincioși, scrie Glasul Aradului. Părintele pensionar Mihai Ardelean, fost preot în Parohia Semlac, Protopopiatul Arad, a încetat și el din viață, la vârsta de 70 de ani (foto dreapta).

Părintele Mihai Ardelean s-a născut la data de 18 septembrie 1952, în Localitatea Felnac, Jud. Arad. După absolvirea școlii gimnaziale a urmat cursurile Liceului Teoretic din Vinga și ale Institutului Teologic din Sibiu.

În anul 1978 se căsătorește cu tânăra Florica Todor. În ianuarie 1979 este hirotonit preot pe seama Parohiei Baru Mare, Protopopiatul Petroșani, Jud. Hunedoara, unde slujește până în anul 1990, când se transferă la Parohia Semlac, Protopopiatul Arad, unde slujește până în anul 2018, când se pensionează, mai scrie sursa citată.

Trupul neînsuflețit al Părintelui Mihai Ardelean va fi depus în biserica parohială din satul natal Felnac, Protopopiatul Arad.

Bunul Dumnezeu să îi ierte și să îi odihnească!

Vizionați mai jos două emisiuni instructive cu părintele Visarion Alexa și Valeriu Gheorghiță despre credință, Biserică și viața în pandemie și Vasile Banescu si Visarion Alexa despre Credinta in Vaccin la Trinitas TV. Speranță și Încredere, Sigur și Eficient!

 Alexa și Gheorghiță:

 Bănescu, Alexa și Dascălu: