ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ispitele de la începutul anului și expulzarea sa din Australia, Novak Djokovic a mers să se reculeagă la mănăstirea Ostrog din Muntenegru.
 

Vineri, 21 ianuarie, Djokovic s-a închinat și s-a rugat la moaștele întemeietorului mănăstirii, Sfântul Vasile de la Ostrog, Făcătorul de Minuni, informează site-ul Mitropoliei Muntenegrului.

 
 
Apoi, sportivul a fost primit de mitropolitul Joanikije al Muntenegrului, căruia i-a povestit pățaniile sale din Australia, în special detenția și expulzarea.

„După ce a vizitat lăcașurile mănăstirii, discuția cu iubitul invitat a continuat în sala de mese a mănăstirii, unde Novak a vorbit despre evenimentele și ispitele prin care a trecut în cursul ultimei luni”, informează sursa citată.
 

„Mitropolitul Joanikije i-a urat lui Novak să se întoarcă pe terenul de joc cât mai curând și să facă din nou tot ce îi stă în puteri pentru a aduce glorie, nu doar lui personal, ci și poporului și țării sale.”

Ierarhul i-a dăruit oaspetelui său o icoană cu Sfântul Vasile din Ostrog, ocrotitorul lăcașului.

Într-un interviu din 2018, Djokovic declara

„Înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox.”