ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 500 de ceferiști au participat, luni, la un miting de protest în fața Ministerului Transporturilor, solicitând majorarea veniturilor, a declarat președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Maxim Rodrigo, potrivit Știripesurse.

„Astăzi am avut o întâlnire cu secretarul de stat Ionuț Săvoiu, cu președintele Autorității de Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu, cu președintele Direcției Transporturi, cu directorul general al CFR Călători. Ni s-a promis că la 1 iulie 2023 se va face rectificarea bugetară și repede și negocierea - și se va aplica și salarizarea.

Creșterea va fi puțin mai mare pentru că trebuie să cuprindă și reîntregirea, adică acei 16% care s-au dat în anul anterior ca și creștere a salariilor cu rata inflației în septembrie și decembrie 2022, care nici pe aceea Guvernul României nu vrea să o recunoască. Va trebui să se facă mai întâi acea reîntregire și aplicat acel coeficient de 25% ca și creștere a fondului de salariu. Noi le-am spus că la 1 iulie vom face ce am spus și vom aștepta până se face rectificarea bugetară. Dacă acea rectificare bugetară nu se face la 1 iulie și se facem mai târziu, vom opri lucrul. Practic, oprim că vrem, nu vrem, că n-avem cu ce să circulăm. Așteptăm și aplicarea Legii 195/2020 cu creșterea salarială, pentru că legea este în vigoare de la 1 ianuarie 2023, cu aplicare de la 1 iulie 2023 și orice lege trebuie respectată și de Guvernul României, cum o respectă și ceferiștii", a susținut Maxim Rodrigo.