ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce ieri au avut loc proteste masive împotriva restricțiilor la Atena, miercuri dimineață au ieșit în stradă studenții din capitală și din al doilea cel mai mare oraș grecesc, Tesalonic. Aceștia au protestat împotriva unei noi legi a educației, prin care guvernul intenționează să înființeze o poliție universitară în contextul pandemiei de coronavirus.

În Atena, studenții au mărșăluit din campusul istoric al Universității și până în fața Parlamentului Elen, potrivit Ekathimerini.com

La Tesalonic, oraș aflat în nordul Greciei, studenții s-au adunat să protesteze împotriva noii legi a educației, impuse de guvern. 

Printre alte reforme, controversata lege va permite unor forțe speciale de poliție să acționeze în campusurile universitare pentru „a preveni potențiale infracțiuni”, ceea ce opoziția consideră că va înăbuși libertatea universitară.

După cum ActiveNews a informat ieri, peste 10.000 de atenieni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor, a guvernului și a violenței poliției.