ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Talibanii au emis luni o declarație în care susțin că au preluat controlul asupra provinciei Panjshir, situată la nord de Kabul, care a servit ca punct de sprijin pentru cea mai importantă forță de rezistență a țării, potrivit Fox News.

Pe rețelele de socializare au apărut fotografii care arată membri ai talibanilor stând la poarta guvernatorului provinciei, fiind și ultimul punct de rezistență al forțelor antitalibane din țară.

Panjshir a fost în centrul unui asalt de câteva zile al luptătorilor talibani din "mai multe direcții", potrivit Washington Post. Ziarul a relatat că ambele tabere au revendicat victoria în timpul acestor confruntări.

"Armata talibană a fost întărită în cei 20 de ani de război și nu faceți nicio greșeală, talibanii au antrenat o armată", a scris duminică pe Twitter Bill Roggio, editorul-șef al Long War Journal, potrivit raportului.

Ahmed Masoud, liderul Frontului Național de Rezistență din Afganistan, ar fi anunțat anterior că grupul său este gata să oprească luptele și să poarte discuții dacă talibanii se retrag din zonă.

Ahmad Wali Massoud, un fost ambasador afgan în Marea Britanie, a declarat săptămâna trecută că există un interes scăzut din partea talibanilor de a se prezenta la masa negocierilor.