ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai neplăcută surpriză pe care a avut-o ambasadorul american în ultima perioadă nu pare să fi fost revocarea Codruței Kovesi de la DNA - pe care aproape că se angajase personal să nu o facă posibilă - ci legea offshore, pentru care venise la București pentru a face presiuni chiar adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell. Mai mult, Hans Klemm lansase chiar un avertisment în acest sens Guvernului român  în discursul susținut la recepția de ziua națională a Americii.

Ambasadorul Hans Klemm a criticat, sâmbătă, modul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră. Hans Klemm a declarat că prin adoptarea acestei legi au fost încălcate toate principiile transparenței și negocierii. „Această lege a fost prezentată prima dată spre vot luni la ora 15.00 și adoptată la 22.00”, a precizat diplomatul american, potrivit Digi24.ro. „Din păcate, nu toate aceste reglementări au fost făcute uniform de recentele guverne. Săptămâna trecută, spre exemplu, Parlamentul a adoptat o nouă lege privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Președintele nu a promulgat-o încă, așa că trebuie să am grijă. Dar această lege a fost prezentată prima dată spre vot, luni, la ora 15.00, și adoptată la 22.00. A fost foarte rapid, dar a încălcat toate principiile transparenței și negocierii. Este îndoielnic”, a declarat Klemm. Declarațiile au fost făcute, sâmbătă, la Festivalul de Film și Istorii Râșnov, unde a participat la o dezbatere alături de Michele Ramis, ambasadoarea Franței, și Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei.

Hans Klemm a fost prezent sâmbătă la Festivalul de Film și Istorii Râșnov, unde a participat la o dezbatere alături de Michele Ramis, ambasadoarea Franței, și Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei.

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în sesiunea extraordinară care s-a încheiat vineri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că legea, adoptată de Camera Deputaților într-o formă mult diferită de cea adoptată de Senat, va ajuta România să nu mai fie dependentă energetic de ruși.

Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producția va trebui tranzacționată pe piața românească, iar sumele obținute vor fi direcționate spre parteneriatele public-private.