ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Hunedoara a stabilit că așa-zisele moștenitoare ale familiei Kendeffy au obținut nelegal, în 2006, titluri de proprietate pentru circa 10.000 de hectare în masivul Retezat. Astfel, a fost pus capăt unui proces care a durat 13 ani, relatează Adevărul.

„Instanța respinge ca nefondate recursurile civile declarate de pârâtele reclamante reconvențional Pongracz Elisabeta (Elisabeth) și Helene Karolyi și de către pârâtul S.C. Rotunda SRL, împotriva sentinței civile nr. 327/10 august 2020 pronunțată de Judecătoria Hațeg. Fără cheltuieli de judecată în prezentul recurs, urmând a fi valorificate de intimați, pe cale separată. Irevocabilă. Pronunțată în ședință publică, astăzi data de 10 noiembrie 2022”, arată decizia magistraților.

Procesul celei mai controversate retrocedări de terenuri din județul Hunedoara a început în anul 2009 la Judecătoria Hațeg, după ce Academia Română a solicitat anularea celor trei titluri de proprietate acordate presupușilor moștenitori ai familiei Kendeffy, conform sursei citate.

Pe scurt, în 24 noiembrie 2005, Maria Kendeffy (decedată în 2016, la vârsta de 96 de ani) și fiica sa Pongracz Elisabeth (cetățean austriac, care a obținut cetățenia română abia în 2009) au formulat cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, după antecesorii lor, Kendeffy Gabor, Kendeffy Suzana (născută Banffy), Kendeffy Ludovic și Kendeffy Nikolaus, scrie Adevărul.

Cele două moștenitoare au primit peste 10.000 de hectare de pășuni, păduri, goluri alpine, inclusiv terenurile pe care se află lacurile glaciare din Parcul Național Retezat și rezervația științifică Gemenele.

Însă, joi, Tribunalul Hunedoara a pronunțat sentința definitivă în „Dosarul Retezat” al retrocedărilor controversate din Retezat, stabilind că familia Kendeffy a obținut nelegal titlurile de proprietate.
 
Cei care le-au împroprietărit fraudulos, CE FAC ACUM? Nu se pregătesc de puțintică pușcărie?